Formålet er at sikre landmændenes indtjening i forbindelse med indfasningen af den målrettede miljøregulering. Det sker ved, at landmændene får et veldokumenteret beslutningsgrundlag, så de kan vælge den mest optimale implementeringsstrategi.
Der gennemføres scenarieberegninger for case-bedrifter med kombinationer af miljøvirkemidler på dyrkningsfladen med henblik på en økonomisk optimering under de givne miljøkrav. Der sammenlignes med alternative metoder, hvor man bruger f.eks. drænvirkemidler eller arbejder med God Landbrugspraksis, der dokumenteres ved hjælp af balanceregnskaber. På denne baggrund udarbejdes anbefalinger til forskellige implementeringsstrategier, som landmanden kan tage udgangspunkt i, når han skal tage stilling til den fremadrettede drift. Der er endvidere fokus på at demonstrere lokalt tilpassede løsninger, der inddrager de samlede miljømålsætninger for lokalområdet. For at sikre optimal effekt af projektets resultater inddrages landmænd i aktiviteterne, og der er stor fokus på formidling af projektets resultater.
Aftalen omfatter perioden 2019-2021 og skal give en reduktion i udledning af kvælstof på 3.500 ton. Virkemidlerne er efterafgrøder eller 6 alternativer til efterafgrøder. Kompensationen er 529 kr. pr. ha efterafgrøde.
Tilpasning til målrettet regulering på dyrkningsfladen. Gødningsseminarerne blev holdt 11.09 i Herning, 13.09 i Vissenbjerg, 18.09 i Sorø, og 20.09 i Aalborg.
I denne artikel gennemgåes mulighederne for opfyldelse af krav i den målrettede kvælstofregulering i 2019, samt scenarieberegninger for en svinebedrift på lerjord med en høj andel af vintersæd.
I denne artikel gennemgåes mulighederne for opfyldelse af krav i den målrettede kvælstofregulering 2019, samt scenarieberegninger for en svinebedrift på sandjord.
Der er stor interesse for at reducere udvaskningen af kvælstof fra planteproduktionen, og det er i den forbindelse interessant at estimere de økonomiske konsekvenser af de forskellige virkemidler til at reducere kvælstofudvaskningen på markniveau.
En litteraturgennemgang viser, at pløjefri dyrkning i nogle forsøg forøger kvælstofudvaskningen, mens det i andre reducerer den. Pløjefri dyrkning dækker i forsøgene over meget forskellig jordbearbejdning.
Effekten af kvælstofvirkemidler på dyrkningsfladen afhænger både af udbredelsen af virkemidlet, og af hvilke andre virkemidler der implementeres. En analyse der belyser dette er beskrevet i et abstract publiceret ved EG Unions årsmøde i Wien, 2018.
Effekten af kvælstofvirkemidler på dyrkningsfladen afhænger både af udbredelsen af virkemidlet, og af hvilke andre virkemidler der implementeres. En analyse der belyser dette er præsenteret på European Geoscience Unions årsmøde i Wien, 2018.
Der er gennemført analyse af implementering af den målrettede regulering med model, hvor afgrøder indgår som virkemidler (sædskiftemodellen). Konsekvenserne af forskellige implementeringsmetoder er undersøgt i to vandoplande.
Der er foretaget en udførlig beskrivelse af metoder til implementering af den målrettede regulering, hvor afgrødevalget indgår som virkemiddel (sædskiftemodellen).
Med regnearket "Økonomisk optimering ved krav om efterafgrøder", kan den økonomiske konsekvens ved krav om MFO-, pligtige-, husdyr- og målrettede efterafgrøder eller alternativer som brak eller nedsat N-kvote, beregnes.
Beregning af de økonomiske og miljømæssige konsekvenser på kvægbrug ved reducering af areal med majs til fordel for et øget græsareal - med eventuel supplerende produktion af foderroer.
Ny rapport peger på, at branden i den gødningstank i Fredericia Havn i 2016, som medførte et udslip på ca. 2.755 tons kvælstof til Lillebælt, ikke har haft en væsentlig betydning for det marine miljø.
I den nyligt udgivne rapport sammenfattes resultaterne fra NOVANA. SEGES bringer her en opsummering af de vigtigste udviklingstendenser i forhold til miljøet, men fejlanalyser vanskeliggør bagudrettet sammenligning.
Miljømålene i Vandområdeplanerne til Ringkøbing Fjord på 8 mikrogram klorofyl er opfyldt i 7 ud af de sidste 10 år og ålegræssets dybdegrænse på 2,2 m er opfyldt. Miljøstyrelsen har beregnet et kvælstofreduktionskrav på 40% i samme planer.
På det 1. landmandsfølgegruppemøde var der fokus på Natura 2000/naturråd/ammoniak, status på processen mod VP 3, nyt om vandrådsprocessen, målrettet regulering. Om eftermiddagen var der markbesøg.
Den 22. januar 2018 blev der holdt kick off møde i Målrettet miljøregulering - i præsentationen ses bl.a. dagsorden, organisering, styregruppe og koordineringsgruppe. Koordineringsgruppen mødes ca. hver 14. dag.
Styregruppemødet den 8. oktober havde blandt andet fokus på regulering for økologer, og hvordan man får drifts- og miljøøkonomi aspekter indraget i arbejdet.
LandbrugsAvisen bringer i juni 2018 tre dobbeltsidede artikel skrevet af SEGES. Illustreret med store tegninger af landskaber giver vi et overblik over den målrettede indsats.
Der er fuld fart på den målrettede regulering, og lærebøgerne kan næppe følge med. Vi har udarbejdet materialer, som kan bruges på den sidste del af landbrugsuddannelsen. Og en opgave som fokuserer på økonomisk optimering.
Hør bud på nye løsninger til udfordringerne med den målrettede regulering og miljøtilstanden i de danske fjorde. SEGES inviterede landmænd, rådgivere, forskere og ansatte fra ministerier til møde.
Klaus Aage Bengtson, Hals ser de små rensningsanlæg som en stor fordel for hans muligheder for at drive landbrug fremover. Og med de nye tilskud er det økonomisk attraktivt for landmænd at etablere minivådområder.